20200122 Federalisiering actiris BRUZZ ACTUA 1692

Onlineplatform helpt vacatures in Brusselse zorgsector opvangen

© Belga
10/11/2020

De Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst heeft dinsdag zijn nieuwe onlineplatform "Ik zorg voor Brussel" gelanceerd. Werkzoekenden die op zoek zijn naar een nieuwe job, vinden hierop alle vacatures die moeten ingevuld worden in de Brusselse zorg- en welzijnssector. Het initiatief moet de druk op de zorgsector helpen verlichten.

Het nieuwe jobplatform is te raadplegen via www.actiris.brussels/nl/burgers/ik-zorg-voor-brussel en is specifiek opgericht om vacatures in de zorg- en welzijnssector in het Brussels gewest in te vullen tijdens deze coronacrisis. Werkzoekenden en tijdelijke werklozen kunnen via het onlineplatform meteen solliciteren voor niet-medische én medische beroepen, als ze daar de juiste kwalificaties voor hebben.

Tegelijkertijd wordt informatie aangeboden over een heroriëntatie naar een job in de zorg. Zo is het voor werkzoekenden bijvoorbeeld mogelijk om een opleiding tot verpleger of verpleegster te volgen zonder daarbij hun werkloosheidsuitkering te verliezen, aangezien dat een knelpuntberoep is.

Nood aan langetermijnplan

"De crisis heeft de behoefte aan opgeleide werkkrachten in de zorg nog versneld. Maar, we zijn al meer dan twintig jaar op zoek naar verpleegkundigen en mantelzorgers. We moeten dus niet alleen snel reageren, wat we doen door het platform te lanceren, we moeten ook werken op lange termijn", zegt Brussels minister van Werk Bernard Clerfayt (DéFI).

Actiris pleit er wel voor dat de arbeidsomstandigheden van de essentiële jobs worden verbeterd. De omkadering, de uurroosters en de lonen moeten beter om het tekort aan werkkrachten in de gezondheidszorg aan te pakken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Actiris , zorgsector

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni