Ontdek dit weekend de trage wegen in Brussel

© PhotoNews

In heel Brussel kunnen wandelaars en fietsers dit weekend trage wegen ontdekken tijdens het Weekend van de Trage Wegen. Op het domein van Hertoginnedal is het Woluwepad zondag uitzonderlijk toegankelijk voor het grote publiek.

Vzw Trage Wegen vestigt dit weekend de aandacht op de trage wegen in Brussel. Trage wegen zijn autovrije wegen, paden of routes voor niet-gemotoriseerde verplaatsingen. Volgens de vzw zijn er in Brussel 800 kilometer trage wegen, maar worden ze te weinig gebruikt.

“Hun potentieel als alternatieve en verkeersveilige routes gaat zo verloren”, klinkt het. “Ze dooraderen stad én platteland. Ze staan voor veilige, gezonde en aangename verplaatsingen, die vaak ook korter en sneller zijn.”

Dit weekend organiseert de vzw negen activiteiten in Brussel. Tussen Neerpede en Dilbeek is er zaterdagochtend een wandeltocht van 7,5 kilometer, door de velden en heuvels van de Brusselse rand.

Zondagmiddag kan je de paden van Ganshoren ontdekken. In het Velomuseum houdt fietsersorganisatie Cyclehack BXL een brainstormsessie rond fietsen in de stad. Wie zelf de fiets op wil, kan dat ook. Zo is er een fietstocht die de rivier de Woluwe volgt, van Watermaal-Bosvoorde tot  Zaventem.

Tenslotte is het Woluwepad in Hertoginnedal uitzonderlijk open voor het publiek. De vzw Coördinatie Zenne pleit al langer voor het toegankelijk maken van de Woluwe ter hoogte van Hertoginnedal.

Ontdek hier het volledige programma van het Weekend van de Trage Wegen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?