Situatie voetpad ‘Doodskaai’ hersteld

© Bruzz

Het voetpad op de Handelskaai is terug iets veiliger. Sinds Winterpret lieten enkele betonblokken automobilisten toe om de kaai over te steken. De auto’s reden zo dwars door een voet- en fietspad dat enkele jaren geleden is aangelegd. Maar die gevaarlijke situatie is nu hersteld.

Anonieme actievoerders doopten de Handelskaai om tot Doodskaai, om een potentieel gevaarlijke verkeerssituatie aan te klagen. Die was in principe tijdelijk ingericht naar aanleiding van Winterpret.

Met betonblokken was een doorsteek voor auto's gemaakt over een promenade voor voetgangers en fietsers die enkele jaren geleden was aangelegd. Zo moesten auto’s niet meer tot het IJzerplein rijden om de kaai over te steken. De situatie bleef echter ook na Winterpret bestaan en dat leidde dus tot protest.

BRUZZ berichtte vorig weekend over de gevaarlijke situatie aan de Handelskaai. Dat bericht lokte heel wat reacties uit op sociale media. Brussels schepen van Mobiliteit Els Ampe (Open VLD) liet toen weten dat ze de betonblokken zou laten verwijderen.

Die staan er nu nog steeds, maar ze zijn van richting veranderd. Daardoor kunnen auto’s de Handelskaai niet meer oversteken. Wie van de Hooikaai komt, kan dus opnieuw enkel afdraaien richting IJzerplein.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?