'Onthoofdingsmuur' Vlaamsepoort moet zo snel mogelijk weg

© Lore Devos

Er is opnieuw een grote graffititekening opgedoken op een Brusselse gevel. Op een muur aan de Vlaamsepoort wordt een onthoofding met een mes uitgebeeld. Het stadsbestuur van Brussel-Stad ziet de muurschildering liefst zo snel mogelijk verdwijnen, en neemt daarvoor contact op met de eigenaar.

De muurtekeningen die in 2016 in Brussel opdoken, waren vooral van seksuele aard: zo was er onder meer de 'penismuur', de 'anusmuur', en een 'geboortefresco'. De 'onthoofdingsmuur' aan de Vlaamsepoort is ook expliciet, maar dan in gewelddadige zin.

En dat valt niet in de smaak bij het stadsbestuur. “Persoonlijk vind ik dit veel te gewelddadig en ik wil die muurschildering dan ook zo snel mogelijk zien verdwijnen”, zegt schepen Ans Persoons (SP.A) aan Het Laatste Nieuws. Ook burgemeester Yvan Mayeur (PS) liet zijn afkeur blijken voor de tekening. Het stadsbestuur zal contact opnemen met de eigenaar van de gevel.

Een lezer suggereert dat de tekenaar de mosterd wel eens gehaald kan hebben bij het schilderij Het offer van Isaak van de Italiaanse schilder Caravaggio, uit 1603. Oordeel zelf hoe treffend de vergelijking is.

© Caravaggio

Muurschilderingen in Brussel

Op veel Brusselse muren prijken vaak controversiële, bijzondere, spraakmakende muurschilderingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?