Ontruiming Nationale Bank is afgelopen

© AM/BRUZZ
Updated: 16-04-2019 - 18:52

De politie ontruimde de Nationale Bank in Brussel nadat er melding werd gemaakt van een verdacht voertuig. Intussen is de ontruiming afgelopen. Er deden zich geen incidenten voor.

Rond 12.30 uur bleek dat het om loos alarm ging. De eigenaar van de bestelwagen kwam toe en zijn voertuig werd onderzocht. Er werd niets verdachts aangetroffen. De eigenaar van de bestelwagen wordt momenteel ondervraagd.

Rond 7.40 uur op dinsdagochtend kreeg de politie een oproep binnen van de mensen van de Nationale Bank omwille van een voertuig dat geparkeerd stond waar het niet mocht. "Daarop ontruimden wij de zijde van de Nationale Bank waarlangs de auto geparkeerd staat," zei woordvoerster van de politie Brussel Hoofdstad - Elsene Ilse Van De Keere aan BRUZZ.

Van de ongeveer 1.200 mensen die geëvacueerd werden, mocht het overgrote deel huiswaarts keren. Een kleine groep veiligheidspersoneel bleef ter plekke en een perimeter werd ingesteld. Die werd rond 12.30 opgeheven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?