mark zuckerberg facebook rgb 300dpi

CEO van Facebook, Mark Zuckerberg

Ontslagronde bij moederbedrijf Facebook treft ook Brusselse medewerkers

© Belga
17/11/2022

De aangekondigde ontslagronde van Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, treft ook medewerkers in Brussel. De commerciële afdeling werd met onmiddellijke ingang ontslagen. Dat berichten De Tijd en L'Echo donderdagavond op hun websites.

Het nieuws over de ontslagen werd begin deze week medegedeeld aan de dertigtal medewerkers van de socialemediagroep Meta Platforms. Het moederbedrijf van Facebook huist in Regent Park, het kantoorgebouw op enkele meters van het koninklijk paleis en de Amerikaanse ambassade.

De commerciële activiteiten worden overgeheveld naar Ierland en Nederland. Het salesteam in Brussel werd met onmiddellijke ingang ontslagen. De beslissing maakt deel uit van de wereldwijde ontslaggolf die Meta eerder deze week aankondigde. Oprichter en CEO Mark Zuckerberg liet in een brief weten dat meer dan 11.000 medewerkers hun job verliezen.

Ook Alexis Lebedoff, die sinds 2012 de activiteiten van Meta in België leidt, wordt de laan uitgestuurd. Als eerste werknemer van Facebook in ons land is hij volgens De Tijd een pionier van het start-upecosysteem in België.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni