Technologiefederatie Agoria draagt initiatieven zoals Molengeek een warm hart toe

| Archiefbeeld MolenGeek

Facebook ondersteunt MolenGeek om e-learning toegankelijk te maken

HD
© BRUZZ
19/08/2020

Met een schenking van 30.000 euro van de internetgigant Facebook gaat de Molenbeekse tech incubator 200 leerkrachten opleiden om het onderste uit de kan van e-learning en afstandsonderwijs te halen: “De coronacrisis heeft de noodzaak van het digitale in onze samenleving weer voor het voetlicht gebracht”.

Het Brusselse centrum voor informatica-ondernemers zette al eerder in op e-learning. In het begin van de coronacrisis zamelde MolenGeek al laptops in en hielp het leerkrachten met e-learning. Dat traject willen ze met dit budget van Facebook nog meer versterken.

“Tijdens de lockdown was het heel duidelijk dat er een grote digitale kloof was tussen de verschillende Brusselse leerlingen,” zegt Ibrahim Ouassari van MolenGeek, “zeker in de armere Brusselse gemeenten zoals Molenbeek. Maar ook in de scholen en tussen de leerkrachten onderling was er een groot verschil in het kennisniveau over opleidingsplatformen”.

“We kunnen ons niet opnieuw permitteren dat leerlingen maanden schoolachterstand oplopen door een gebrek aan kennis”. Daarom zal MolenGeek 200 leerkrachten opleiden over de technische, pedagogische en sociale aspecten van e-learning.

“De opleiding is dus heel breed. Het gaat van hoeveel pauzes er nodig zijn, hoeveel leerlingen er tegelijkertijd les kunnen volgen tot de verschillende functies en platformen die er beschikbaar zijn,” aldus Ouassari.

MolenGeek en Facebook hebben al eerder samengewerkt. Zo werd in 2019 de uitreiking van een internationale prijs voor projecten tegen online haat en extremisme georganiseerd in de lokalen van de Molenbeekse organisatie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Onderwijs , MolenGeek , Facebook , e-learning , coronacrisis , digitale kloof coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni