Vincent De Wolf (MR) bij de eedaflegging van de nieuwe Brusselse parlementsleden op 11 juni 2019

| Vincent De Wolf (MR)

Ook burgemeester Etterbeek hekelt afvalhervorming: 'Wij zijn een vergeten gemeente'

MVDH
25/05/2023

De hervorming van de afvalophaling in Brussel kende al een moeilijke start met duizenden afvalzakken die op straat bleven liggen. In La Capitale doet nu ook burgemeester van Etterbeek, Vincent De Wolf (MR) snoeihard zijn beklag.

"Het is moeilijk om het slechter te doen”, klinkt het in La Capitale. "Ik begrijp de noodzaak van een hervorming en van organisch sorteren, maar ik ben nog op zoek naar de voordelen van deze absurde hervorming. Etterbeek is een vergeten en gemassacreerde gemeente!”

De Wolf hekelt onder meer de “onbegrijpelijke communicatie” van Net Brussel en de ingewikkelde opdeling van zijn gemeente in verschillende ophaalzones. “Etterbeek heeft de meest complexe verdeling van de 19 gemeenten en is de enige gemeente waar alle ophaaltijden zijn gewijzigd.”

Het gevolg is vergelijkbaar met wat eerder al onder meer de gemeenten Evere en Sint-Pieters-Woluwe aanklaagden: vuilniszakken die overal blijven liggen. De burgemeester wil nu een huis-aan-huis-campagne organiseren om de nieuwe situatie en de veranderingen aan zijn bewoners uit te leggen. Hij liet ook al weten dat er zonder wijzigingen op 19 september nog geen boetes zullen worden uitgedeeld voor fouten tegen de afvalkalender. “Dat zou niet legitiem zijn in deze chaos.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni