Ook Herrmann-Debroux op termijn gesloopt

© bsubway.net

Niet enkel het Reyersviaduct, ook het Herrmann-Debrouxviaduct moet voor de Brusselse regering afgebroken worden. Maar die plannen zijn nog niet concreet.

Het Reyersviaduct in Schaarbeek wordt volgend jaar afgebroken. De constructie is in slechte staat en past voor de regering niet meer in een moderne visie op stadsmobiliteit.

En ook het Herrmann-Debrouxviaduct in Oudergem moet voor de regering op de schop. “In het regeerakkoord staat de uitdrukkelijke intentie om ook dat viaduct af te breken”, zegt Gorik Van Holen, woordvoerder van minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A).

“Maar dat proces moet nog opgestart worden. We zijn nog volop bezig met een inventaris van de prioriteiten en de bijhorende budgetten. Dus een termijn voor een afbraak van het viaduct is er nog niet.”

Waarnemend burgemeester van Oudergem Alain Lefebvre (FDF) riep vorige maand al op tot een afbraak. Hij wil dat het viaduct vervangen wordt door een stadsboulevard die verbonden wordt met de andere infrastructuur. “Men zou dan ook moeten nadenken over de verlenging van de metro tot aan een nog te bouwen transitparking.”

De titelvoerende burgemeester van Oudergem, Didier Gosuin (FDF), is lid van de Brusselse regering. Ook hij is voor afbraak.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?