Dakloos in Brussel daklozen straatbewoners arm bedelaar thuisloos

| Dakloos in Brussel.

Opvangcentrum voor besmette daklozen open tot eind september

TDN
© Belga - BRUZZ
02/07/2020

Het opvanghotel voor mogelijk met Covid-19 besmette daklozen op de Kiekenmarkt blijft nog minstens tot eind september open. Dat maakte het Rode Kruis, die de daklozen er verzorgt, woensdag bekend.

Het centrum vangt sinds 17 april geïsoleerde vrouwen en kleine, dakloze gezinnen op die mogelijk een besmetting opliepen van het coronavirus. Op 30 juni zou de stekker uit het opvanghotel getrokken worden, maar de GGC besliste alsnog om de duur van de opdracht te verlengen.

Nu het opvangcentrum van Artsen Zonder Grenzen op de site van Thurn & Taxis gesloten is, zal het opvanghotel op de Kiekenmarkt ook geïsoleerde mannen opvangen. De totale capaciteit bedraagt 60 personen, die in kamers van twee of drie bedden geplaatst worden. Op dit moment zijn er tien mensen gehuisvest.

Het Rode Kruis baat ook nog het opvangcentrum voor daklozen in de Trierstraat uit. Normaal moest dat sluiten op 31 maar, maar omwille van de coronacrisis verlengde de federale overheid de overeenkomst. Er zijn nu zo’n 250 mensen in ondergebracht, maar die zullen op 31 juli in principe uitgezet worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , daklozenopvang coronacrisis , daklozenopvang Rode Kruis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni