Het Militair Ziekenhuis

Oude legergebouwen op termijn opvangcentrum asielzoekers

© BRUZZ
23/03/2021

De gewestelijke diensten voor Stedenbouw buigen zich over de oude, leegstaande legergebouwen in Neder-Over-Heembeek, op een boogscheut van het Militair Hospitaal. De bedoeling is om ze op termijn om te vormen tot opvangcentrum voor asielzoekers. Dat meldt La Dernière Heure.

Op een boogscheut van het Militair Hospitaal, in Neder-Over-Heembeek, staan sinds 2016 een aantal legergebouwen er verlaten bij. Om die gebouwen nieuw leven in te blazen bekijkt het Gewest, samen met agentschap Fedasil, of er op termijn een opvangcentrum kan komen. Dat meldt La Dernière Heure.

In 2018 kocht de Regie der Gebouwen een perceel aan in Neder-Over-Heembeek, waarop de leegstaande gebouwen gelegen zijn, met de bedoeling om daar een opvangcentrum van te maken. Een stedenbouwkundige aanvraag werd in die zin in november 2017 ingediend, die bleek volledig te zijn, en een milieuvergunning voor het project werd een jaar later afgeleverd.

Maar volgens de communicatieverantwoordelijke bij de Regie der Gebouwen hebben Fedasil en de Regie der Gebouwen "nog geen stedenbouwkundige vergunning ontvangen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest."

Bij de bevoegde gewestelijke diensten benadrukt men vooral de omvang van het project. De aanvraag, zo blijkt, wordt nog altijd onderzocht door het departement Stedenbouw.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni