Oudergem wil dat elke inwoner tegen 3 mei mondmasker heeft

ADD
© BRUZZ
15/04/2020
Updated: 15/04/2020 17.23u
Ook in:
en nl

Didier Gosuin (Défi), burgemeester van Oudergem, wil dat alle inwoners van zijn gemeente tegen 3 mei over een mondmasker beschikken, om zo een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Burgemeester Gosuin hoopt op die manier efficiënter de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegenhouden. Dat is niet verwonderlijk, gezien het hoge aantal rusthuizen dat de gemeente herbergt.

Het is in dat opzicht dat dat gemeente een solidariteitcsampagne heeft opgesteld onder de naam 'un masque voor iedereen'. Het doel ervan is eenvoudig: vóór 3 mei wil de gemeente dat elke inwoner beschikt over een eigen mondmasker. Om dat voor elkaar te krijgen, rekent het op de solidariteit van haar inwoners.

Handen uit de mouwen

"Heb je een naaimachine en kun je mondmaskers maken? Dan hebben we jouw hulp nodig!" Zo communiceert de gemeente Oudergem via haar website. "Laat ons weten hoeveel mondmaskers je kunt maken en of je nog materiaal nodig hebt. De gemeente bezorgt je het benodigde materiaal en komt de mondmaskers bij jou thuis ophalen."

Ook mensen die niet kunnen naaien of niet over een naaimachine beschikken kunnen hun steentje bijdragen. Indien zij over materiaal beschikken dat in aanmerking komt om mondmaskers te maken (stofjes of dekens bijvoorbeeld), kunnen die worden verzameld en afgegeven aan een de gemeentelijke diensten. Zij zullen in de straten van Oudergem rondrijden om al het bruikbare materiaal te verzamelen.

Burgemeester Didier Gosuin (Défi) roept inwoners van Oudergem op om mondmaskers te maken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Oudergem, Samenleving, mondmaskers, Didier Gosuin, solidariteit

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie