Oudergem wil opvangdorp bouwen voor duizend vluchtelingen

screenshot_2022-03-15_at_14.56.13.png
© Google
| Op dit terrein wil de gemeente Oudergem een opvangdorp bouwen met ongeveer driehonderd modulaire woningen, goed voor bijna 1.000 opvangplaatsen
© Google
| Op dit terrein wil de gemeente Oudergem een opvangdorp bouwen met ongeveer driehonderd modulaire woningen, goed voor bijna 1.000 opvangplaatsen

De gemeente Oudergem heeft de Brusselse minister-president en de Maatschappij voor Stedelijke Inrichting (MSI) voorgesteld om een opvangdorp te bouwen voor Oekraïense vluchtelingen. Het dorp zou bijna duizend structurele opvangplaatsen tellen.

Volgens burgemeester van Oudergem Didier Gosuin (Défi) beschikt de MSI over een onbebouwd terrein van ongeveer vier hectare, ten zuiden van het Chirec-ziekenhuis aan Delta. Volgens Gosuin zou er plaats zijn voor een opvangdorp met ongeveer driehonderd modulaire wooneenheden. Er zou ook plaats zijn voor collectieve voorzieningen.

Gosuin en eerste schepen Sophie de Vos (Défi) hebben de federale en Brusselse regering uitgenodigd “om hun verantwoordelijkheden te nemen in deze crisis en de bouw van zo’n nooddorp te ondersteunen.” Volgens Oudergem staat de gemeente klaar om de vluchtelingen te begeleiden als zo’n dorp gebouwd zou worden.

Zowel de burgemeester als de eerste schepen, die Gosuin binnenkort opvolgt als burgemeester, zijn tevreden met de solidariteit die er ook van de burgers komt. Volgens Gosuin hebben 140 Oudergemse gezinnen zich al kandidaat gesteld om Oekraïense vluchtelingen op te vangen, goed voor in totaal driehonderd tijdelijke opvangplaatsen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?