Parken gesloten door weersomstandigheden

© Alertes Contrôles De Police - Infos Bruxelles

Een groot aantal parken in het Brussels hoofdstedelijk Gewest is sinds 11 uur dicht. Dit om ongelukken te vermijden, gezien de wisselvallige weersomstandigheden. Verwacht wordt dat ze op zaterdagavond vanaf 22 uur opnieuw zouden openen.

Dat meldt Leefmilieu Brussel. De bodem van vele groenruimtes ligt er drassig bij, en er bestaat ook een grote kans op rukwinden. Daarom geeft de organisatie het bijkomend advies om uit de buurt van bomen te blijven, zodat ongevallen door afgerukte takken tot een minimum beperkt kunnen worden.

De parken die Leefmilieu Brussel kan dichtdoen, zullen worden afgesloten voor het publiek. Van zodra de weersomstandigheden opnieuw gunstig zijn volgen er inspecties, opruimacties en beveiligingen, waarna de parken opnieuw kunnen openen. Vermoedelijk gebeurt dit op 10 augustus in de loop van de avond.

Groenzones die niet kunnen worden afgesloten krijgen een waarschuwingsbrief aan de ingang. Daar waar mogelijk zullen ook parkwachters bezoekers informeren.

De BRUZZ Open Air, die vanavond gepland stond in het Jubelpark, kan dan ook niet doorgaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?