Pascal Smet ongedeerd na aardbeving op eiland Lombok

© BRUZZ
31/07/2018

Het Indonesische eiland Lombok is zondag getroffen door een zware aardbeving, waarbij 16 mensen om het leven zijn gekomen. Minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) is op het eiland met vakantie en voelde de aarde trillen, laat hij weten op sociale media. Hij verblijft gelukkig op het zuidelijke deel van het eiland, dat grotendeels gespaard werd.

De aardbeving met een kracht van 6,4 op de schaal van Richter trof voornamelijk het noorden van het populaire Indonesische eiland. 16 mensen kwamen om het leven en er vielen minstens 150 gewonden. Ook duizenden huizen zijn beschadigd door de trillingen.

Op de Rinjani-vulkaan kwamen na de aardbeving honderden wandelaars vast te zitten, van wie een deel nog steeds geëvacueerd moet worden.

Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet was op Lombok toen de aardbeving het eiland opschrikte en had zelf ook een uitstap naar de vulkaan gepland. Vanwege de aardbeving moest hij die trip echter annuleren.

"We hebben onze uitstap naar de berg, de vallei en de watervallen moeten annuleren. 6,4 op de schaal van Richter is zwaar", zo schrijft de minister op Facebook. (Lees verder onder de afbeelding.)

In 2017 verbleef Smet in Londen toen daar een aanslag werd gepleegd op de Londen Bridge en in de uitgaansbuurt Borough Market. Bij de aanslag kwamen zeven mensen om het leven. Toen communiceerde Smet via Facebook over de situatie in de Britse hoofdstad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Pascal Smet , Aardbeving , Lombok

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni