| (Archiefbeeld).

Personen met beperking protesteren op 27 september in Brussel

© Belga
20/09/2022

Op dinsdag 27 september trekt er een protestoptocht van mensen met een beperking door Brussel. Deze 'Freedom Drive' vraagt meer aandacht voor inclusie en minder uitsluiting van personen met een beperking. Ze willen dat hun rechten niet langer genegeerd worden.

De Freedom Drive wil vanuit heel Europa mensen met een beperking verzamelen om samen hun stem te laten horen. Ze zijn het beu om uitgesloten te worden, terwijl hun recht op een onafhankelijk leven duidelijk opgenomen is in de Grondwet en in internationale mensenrechtenverdragen. Daarom vragen ze dat Europese en nationale regeringen actie ondernemen om hun rechten te garanderen.

"Wij belanden te gemakkelijk in aparte wooninstellingen, aparte bedrijven, apart onderwijs en blijven te afhankelijk van zorginstellingen, omdat ondersteuning om in de maatschappij te leven en participeren ontbreekt," klinkt het bij de organisatoren.

De manifestatie start om 10 uur in het Jubelpark. De Freedom Drivers trekken dan in stoet, en met een mobiele kunstinstallatie, naar het Luxemburgplein waar een gezamenlijke picknick gehouden wordt.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni