Picqué verbiedt nieuwe gedetineerden in Sint-Gillis

De gevangenis van Sint-Gillis

De burgemeester van Sint-Gillis verbiedt bijkomende gedetineerden in de gevangenis in zijn gemeente. De huidige 880 zijn er al te veel, zegt Charles Picqué (PS). Sinds vandaag wordt er gestaakt in de gevangenis.

De omstandigheden op sanitair vlak en op veiligheidsvlak zijn volgens Picqué dusdanig dat er geen gevangenen meer mogen bijkomen. De theoretische maximumcapaciteit van de gevangenis is 850 gevangenen en er zitten er vandaag 30 meer. “Maar ook 850 is al te veel en het aantal blijft stijgen”, legt Picqué uit.

Het verbod komt er op een moment dat de sociale spanning in de gevangenis stijgt. Het gevangenispersoneel staakt immers sinds deze dinsdag tegen de federale plannen om een minimumdienst in te voeren.

Picqué heeft ook een brief gestuurd naar minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). Hij vraagt daarin om versterking van de federale politie om het personeel in de gevangenissen te vervangen. De lokale politie die normaal bijspringt heeft nu al de handen vol met de wereldbeker, legt Picqué nog uit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?