Podcast over journaliste die jaar geleden doodgereden werd in Schaarbeek

© De Standaard
| In het 'Huis van de Vrouw' in Schaarbeek vindt nog tot en met donderdag een tentoonstelling plaats over het oeuvre van Stephanie Verbraekel.

De krant De Standaard heeft een podcast opgenomen voor haar overleden journaliste Stephanie Verbraekel. Die kwam een jaar geleden om het leven nadat ze ‘s avonds laat door een auto werd gegrepen op de Haachtsesteenweg in Schaarbeek.

Voor de podcast maakte de krant gebruik van heel wat BRUZZ-audiomateriaal. De dood van Stephanie veroorzaakte vorig jaar heel wat commotie in Schaarbeek. De Haachtsesteenweg staat namelijk bekend om de snelheidsduivels die er vaak reden.

Niet lang daarna, mede door de verontwaardiging over haar dood, ontstond het burgercollectief 1030/0, dat ijvert voor meer verkeersveiligheid in de gemeente. Dat collectief is van plan een herdenkingsmonument voor de overleden jonge vrouw te plaatsen op de plek waar ze aangereden werd.

In het 'Huis van de Vrouw' in Schaarbeek vindt nog tot en met donderdag een tentoonstelling plaats van een deel van het oeuvre van Stephanie Verbraekel.

Beluister hieronder de podcast:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?