Politie onderschept jongeren die wilden vechten in Docks

© Saskia Vanderstichele
| De jongeren waren op weg naar winkelcentrum Docks om daar te gaan vechten.

Een 50-tal jongeren is onderschept door de politie toen ze op weg waren naar het winkelcentrum Docks. Daar wilden ze, volgens informatie van de politie, gaan vechten. Agenten konden de vechtersbazen tegenhouden aan tramhalte Van Praet waardoor ze het winkelcentrum nooit hebben bereikt.

Rond half vier kreeg de politie de melding dat jongeren op weg waren naar winkelcentrum Docks om daar op de vuist te gaan. "We hebben direct veel personeel ter plaatse gestuurd," zegt politiewoordvoerder Ilse Van de keere. De jongeren werden dan ook opgewacht door agenten aan tramhalte Van Praet en hebben het winkelcentrum nooit bereikt.

Anderhalf uur later waren alle jongeren gecontroleerd en gefouilleerd. Agenten troffen een knipmes aan bij één van hen, maar vonden verder geen wapens. Er werd niemand meegenomen voor verhoor, en er werd ook niemand aangehouden.

Het is niet bekend of dit incident te relateren valt aan de eerdere rellen in Brussel. Die ontstonden nadat Marokko werd gekwalificeerd voor het WK, en daarna richtten jongeren schade aan op het Muntplein toen ze samenkwamen voor Snapchatheld Vargasss 92. Ook kwam het recent tot een schermutseling na een betoging tegen slavernij in Elsene.

Meld nieuws

Is er iets gebeurd in jouw buurt? Laat het ons zeker weten. Wij zoeken het graag verder uit.

tip de redactie

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?