Politie ontruimt mini-tentenkamp aan Dienst Vreemdelingenzaken

KVDP
© BRUZZ
09/11/2023
Updated: 09/11/2023 16.35u

De politie heeft gisterenavond een mini-tentenkamp op de Pachecolaan aan Dienst Vreemdelingenzaken ontruimd. Dat schrijft Vluchtelingenwerk Vlaanderen op X en bevestigt de politie aan BRUZZ.

BRUZZ schreef gisteren nog over de dakloze asielzoekers die sinds kort voor de deuren van Dienst Vreemdelingenzaken slapen. Het ging om een honderdtal mensen, voornamelijk alleenstaande mannen, die asiel hebben aangevraagd, maar geen opvangplaats hebben gekregen. Zij sliepen op kartonnen 'matrassen' en dekentjes, en in sommige gevallen ook in tentjes. Vluchtelingenwerk Vlaanderen noemde die situatie verontrustend.

Intussen is het mini-tentenkamp op de Pachecolaan ontruimd. "Gisterenavond heeft de politie de tenten aan de Dienst Vreemdelingenzaken afgebroken en de bewoners wandelen gestuurd," schrijft beleidsmedewerker van Vluchtelingenwerk Vlaanderen Thomas Willekens op X. "Opnieuw worden zij weggejaagd."

De politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene bevestigt aan BRUZZ dat het kamp ontruimd is. "Wij zijn woensdag inderdaad tussenbeide gekomen en hebben de aanwezigen verzocht om het tentenkamp op te breken en te vertrekken," zegt politiewoordvoerder Robin De Becker. "Dat is in alle kalmte gebeurd."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni