Prostitutie prostituée sekswerkers Alhambrawijk Noordwijk KVS Lakensestraat 2

| Een sekswerker in de Alhambrawijk.

Politie sluit drie afwerkhotels in Alhambrawijk

SG
© BRUZZ
19/03/2020

De vraag van de overheid om binnen te blijven dringt niet door tot de straatprostituees in de Alhambrawijk. Na aanhoudend geklaag van de buurtbewoners grijpt de politie in en sluit de deuren van drie afwerkhotels.

Het waren bezorgde buurtbewoners die de feiten signaleerden: “We zagen straatprostituees nog steeds mensen op straat ronselen, en dat terwijl onze regering de hele bevolking oproept om binnen te blijven”, vertelt Jan Leerman van het wijkcomité Alhambra in Het Nieuwsblad.

“In die afwerkhotels ontvangen zij dan klanten per uur en betalen ze een prostitutietaks. In de Noordwijk werden de carrés gesloten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maar in onze wijk ronselden prostituees verder alsof er niets aan de hand was. We vinden het niet normaal dat een wijkcomité deze problemen – die de volksgezondheid kunnen schaden – moet melden.”

De politie kwam woensdagochtend ter plaatse en sloot de drie afwerkhotels tot en met 3 april. Het gaat om ‘Studio 2000’, ‘Studio Europe’ en ‘5th Avenue’. “De sluiting kadert in een verordening die burgemeester Philippe Close (PS) dinsdag heeft genomen op het verbod van prostitutie om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan”, klinkt het bij het kabinet van Close. “Dat gaat dan zowel over prostitutie op straat als over prostitutie in inrichtingen en gebouwen.”

Steunmaatregelen voor sekswerkers

Utsopi, de vereniging voor en door sekswerkers, toont begrip voor de beslissing van de regering. “We vinden dat ook sekswerkers de maatregelen van de regering moeten respecteren en vragen daarop geen uitzondering”, vertelt Daan Bauwens van Utsopi.

“Maar tegelijkertijd is dit voor hen een zeer moeilijke periode. Zij hebben niets om op terug te vallen en trekken daarom de straat op, simpelweg om te overleven. We vragen dan ook steunmaatregelen van de federale en regionale overheden voor sekswerkers. Door de coronacrisis komen veel problemen, die al jaren spelen, pijnlijk naar de oppervlakte. We begrijpen dat de buurtbewoners van de Alhambrawijk ongerust zijn over de gezondheidstoestand, maar zijn niet te spreken over het beeld dat ze schetsen van de sekswerker als ziekteverspreider.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, sekswerkers, Alhambrawijk, Comité Alhambra, Alhambra, coronacrisis, corona

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni