Spaans-Braziliaanse ijs- en koffiebar opent in de Alhambrawijk

© BRUZZ
12/05/2024

Zondagochtend opende 'Chez Fernand’ in de Alhambrawijk de deuren. Voorbijgangers vinden er koffie, thee en roomijs, maar het is geen gewone koffiebar. De winkel biedt namelijk ook specialiteiten uit Brazilië en Spanje aan: “Alles is hier om mee te nemen.”

“Ik kom uit Brazilië en mijn vrouw uit Spanje, vandaar de keuze voor die producten”, zo verklaart medezaakvoerder Abner Borges het opvallende assortiment. Zo vind je er ijs met açaí-smaak en producten op basis van guave, Braziliaanse dranken en worstjes, maar ook fijne vleeswaren uit Polen, Spanje en België.

“We zijn naar deze buurt gekomen omdat we zagen dat er hier nog geen ijs- en koffiezaak aanwezig was”, zo verklaart Borges. “En dit pand met een prachtige art-nouveauvitrine was beschikbaar.”

Foodtruck

Borges runt de zaak samen met zijn vrouw Livia Fernandez, naar wie de zaak genoemd is. De twee zijn niet aan hun proefstuk toe, ze hebben sinds 2021 een foodtruck op de campus van de ULB in Etterbeek: “Daar hebben we hetzelfde assortiment, maar in onze winkel kunnen we natuurlijk meer producten aanbieden.”

Bij Chez Fernand vind je naast Latijns-Amerikaanse specialiteiten ook koffie en thee (warm of gekoeld), patisserie, roomijs, pannenkoeken en broodjes.

Chez Fernand is vanaf vandaag te vinden in de Koopliedenstraat 14 in de Vijfhoek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Resto & Bar , koffiebar , ijssalon , Alhambrawijk , Chez Fernand

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni