Politie stelde zaterdag 102 corona-pv's op

20 maart 2020: de politie controleert metro en haar gebruikers tijdens de lockdown om verdere verspreiding van het coronavirus (covid-19) tegen te gaan 20 maart 2020: de politie controleert metro en haar gebruikers tijdens de lockdown om verdere verspreiding van het coronavirus (covid-19) tegen te gaan
© PhotoNews
© PhotoNews

De lokale politie Brussel Hoofdstad-Elsene heeft zaterdag opnieuw 102 processen verbaal opgesteld tegen mensen en handelszaken die de bestrijdingsmaatregelen tegen COVID-19 niet respecteerden.

De inbreuken werden vastgesteld bij mensen die het samenscholingsverbod niet respecteren en handelszaken die denken dat ze nog open mogen zijn, terwijl dat niet zo is. Het gaat zowel om processen-verbaal die aan het parket zullen overgemaakt worden als om GAS-boetes. Die laatste bedragen 350 euro voor volwassenen en 175 euro voor minderjarigen.

Vrijdag 20 maart stelde de lokale Brusselse politie 98 pv's op en zaterdag zijn dat er opnieuw 102. Een exacte verdeling van de inbreuken en of die bijvoorbeeld in groene ruimtes, waar momenteel veel mensen naartoe gaan, vastgesteld werden, is niet gekend.

De Brusselse politie heeft extra patrouilles ingezet om de toepassing van de maatregelen te controleren maar hoeveel dat er zijn, wordt niet meegedeeld. De politie Brussel Hoofdstad-Elsene en de federale politie zetten niet alleen patrouillevoertuigen maar ook drones in om het uitgaans- en samenscholingsverbod te controleren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?