| Wie op een plek blijft zitten moet weg. Alleen fietsen, lopen en wandelen mag.

Opnieuw 98 boetes voor niet naleven coronamaatregelen

ADD
© BRUZZ
21/03/2020

Gisteren zijn 94 boetes uitgeschreven ten aanzien van personen en etablissementen die de crisismaatergelen niet naleefden. Dat meldt politiewoordvoerster Van de Keere. Het ging om mensen die feestjes organiseerden of het samenscholingsverbod niet naleefden en (nacht)winkels die het sluitingstijd niet respecteerden.

Opnieuw heeft de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene een pak boetes moeten uitschrijven, ten aanzien van mensen en winkeluitbaters die de regels aan hun laars lapten. Het gaat zowel om processen-verbaal die aan het parket zullen overgemaakt worden als om GAS-boetes. Die laatste bedragen 350 euro voor volwassenen en 175 euro voor minderjarigen.

"De politie heeft een aantal privéfeestjes moeten stopzetten in appartementen, waar telkens te veel mensen samenzaten," zegt Van de Keeren.

"Daarnaast gingen ook boetes naar mensen die het samenscholingsverbod op straat niet naleefden, en (nacht)winkeluitbaters die de sluitingstijden niet respecteerden," laat de woordvoerster nog weten. Deze laatste moeten uiterlijk om 22 uur de deuren sluiten.

Politie en veel volk in het Ter Kamerenbos. Enkel wie wandelt, loopt, of fietst mag er zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Justitie , administratieve boetes , quarantaine , coronavirus

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni