Politie verzegelt protestantse garagekerk in Ukkel

Voor de kerk waren niet de nodige vergunningen aangevraagd. De garage was ook niet brandveilig verklaard.

Politie- en gemeentediensten hebben de protestants-evangelistische kerk in een oude garage in de Stanleystraat maandagnamiddag verzegeld. Het gebouw voldeed niet aan de brandveiligheidsvoorwaarden. De 'garagekerk' zorgde bovendien voor overlast bij de buurtbewoners.

Daarover bericht La Capitale dinsdag.

Na een zoveelste klacht van de buren over overlast, stuurde de gemeente een ingebrekestelling naar de eigenaars van het pand. Indien ze de dienst in de garagekerk wilden voortzetten, moesten de nodige aanpassingen gedaan worden aan de garage.

Nu die gebruikt werd als ontmoetingsplaats, waren de veiligheidsvoorschriften namelijk een pak strenger. De eigenaars werden verzocht om bij de gemeente een stedenbouwkundige vergunning aan te vragen, maar gingen daar ondanks meerdere PV's niet op in.

Overlast

De voorbije jaren was de garagekerk een doorn in het oog van buurtbewoners in de Stanleystraat. Sinds september stromen de klachten binnen. Twee jaar geleden al startten de buurtbewoners een petitie om de overlast aan te kaarten

"Het zijn voornamelijk klachten over geluidsoverlast, maar ook over auto’s die slecht geparkeerd staan in de nauwe straat", zei schepen van stedenbouw Marc Cools aan BRUZZ.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?