Polsbandjes tegen concertrokers

Updated: 06-03-2019 - 19:35

De stichting Kom op tegen Kanker gaat polsbandjes uitdelen in muziektempels om concertgangers te sensibiliseren over het rookverbod in die zalen. Verschillende Brusselse zalen, waaronder de Ancienne Belgique en de Botanique werken mee.

Een concertzaal is een afgesloten publieke ruimte en daar geldt al jaren een wettelijk rookverbod. Toch steken concertgangers regelmatig een sigaret op tijdens een concert. Om dat gedrag te stoppen en om andere concertgangers aan te moedigen om rokers attent te maken op het verbod, lanceert de stichting Kom op tegen Kanker in samenwerking met concertzalen en -organisatoren een sensibiliseringscampagne. De slogan? Rocken doe je binnen, maar roken doe je buiten.

Nicki

Om de boodschap tot in de concertzalen te krijgen, deelt Kom op tegen Kanker vanaf vandaag #smokefreeconcerts-polsbandjes uit tijdens een aantal concerten. De fans van de R&B-ster en rapster Nicki Minaj, die op woensdagavond optreedt in Paleis 12 op de Heizel, krijgen als eerste zulke bandjes.

Concertgangers zelf sensibiliseren

De concertzalen en concertpromotoren doen naar eigen zeggen graag mee aan de actie. In Brussel doen de zalen Ancienne Belgique, Botanique, Koninklijk Circus, La Madeleine, Paleis 12, Vorst Nationaal en Fuse mee.

"Bij AB zijn we absoluut voorstander van deze campagne. De sterkte van deze actie zit hem in het feit dat het de concertgangers zelf zijn die aangeven dat ze liever niet willen dat er rond hen gerookt wordt. Dat is altijd aangenamer dan als zaaluitbater berispend te moeten optreden," zegt Dirk De Clippeleir, Algemeen Directeur van Ancienne Belgique.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?