Pool is Cool duikt opnieuw in kanaal

© Pool is Cool via Facebook
| Vorig jaar doken heel wat mensen in het water van het kanaal in Anderlecht.

Zondag houdt Pool is Cool een ‘Big Jump’ in het kanaal op de Veeweidekaai in Anderlecht. Met deze jaarlijkse traditie wil de organisatie de aandacht vestigen op het belang van de waterkwaliteit en de betekenis van water in de stad. "We moeten ook tijd kunnen besteden in het water."

De Big Jump begint stilaan een jaarlijkse traditie te worden voor Pool is Cool. Door gezamenlijk in het kanaal te plonzen, wil de organisatie wijzen op het belang van een goede waterkwaliteit. “We willen tonen dat de waterkwaliteit beter moet”, zegt Paul Steinbrück van Pool is Cool.

Om er zeker van te zijn dat de deelnemers zondag in niet al te verontreinigd water duiken, heeft Pool is Cool vandaag waterstalen verzameld die in een laboratorium worden getest. De resultaten daarvan worden vrijdag bekendgemaakt. “Wij hebben dat ook vorig jaar gedaan”, legt Steinbrück uit, “en toen bleek het water uitstekend te zijn om in te zwemmen.”

Dat het kanaal proper genoeg is om in te zwemmen lijkt verrassend. “Veel mensen denken dat dat water vies is, maar het kanaal stroomt van Charleroi naar Brussel. In Anderlecht heb je de verontreiniging van de stad nog niet”, aldus Paul Steinbrück.

Pool is Cool wil met de Big Jump ook pleiten voor een plek in Brussel om te kunnen zwemmen in de open lucht. “We willen nadenken over de betekenis en de toegankelijkheid van water in de stad”, klinkt het. “We moeten niet alleen tijd kunnen besteden rond het water, maar ook in het water.”

Wie met dit warme weer eventjes van verfrissing wil genieten, kan zondag dus deelnemen aan de Big Jump. Afspraak om 13.30 uur op de Veeweidekaai in Anderlecht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?