Pool is Cool: 'Zwemvijver in Neerpede is beter idee'

© Pool is cool
| Pool is Cool ijvert voor een zwemvijver in Neerpede.

Pool is Cool gelooft in een zwemvijver in Neerpede. “Op dit moment is er geen informatie die aangeeft dat een zwemvijver onmogelijk zou zijn in de vijvers van Neerpede”, klinkt het bij de actiegroep.

Bianca Debaets (CD&V) lanceerde maandag het idee van een zwemvijver in het Ter Kamerenbos, maar dat voorstel wees schepen van Sport Alain Courtois (MR) meteen af.

Neerpede zou volgens Pool is Cool, dat ijvert voor openluchtzwembaden in Brussel, sowieso een veel betere locatie zijn. “Het Ter Kamerenbos is een beschermd landschap en dat is niet het geval in Neerpede”, legt Jorg De Vriese van Pool is Cool uit. “Daardoor zou het uitvoeren van inrichtingswerken minder complex zijn.”

Of de waterkwaliteit in Neerpede een zwemvijver zou toelaten, weet De Vriese nog niet. Die reden werd door Courtois aangehaald om het idee van een zwemvijver in het Ter Kamerenbos niet verder te onderzoeken.

In Neerpede zou de waterkwaliteit nog onderzocht moeten worden door Leefmilieu Brussel. “Het is niet zo dat de vijver er zwemklaar is”, zegt Pool is Cool. Daarvoor moeten er investeringen komen. “Maar die lijken minder zwaar dan in het Ter Kamerenbos."

In maart organiseert Leefmilieu Brussel de Brusselse Waterdagen. Dan wordt water in het hele gewest in de kijker gezet. Volgens De Vriese is dat een uitgelezen moment om ook het idee voor een zwemvijver in Neerpede te promoten. “Dan moeten we tonen dat waterrecreatie meer kan zijn dan gewoon met een bootje varen.”

Pool is Cool hoopt alvast op de steun van politici, waaronder Brussels minister van Leefmilieu Céline Fremault. Die is bevoegd via Leefmilieu Brussel bevoegd voor de vijvers en zou volgens de actiegroep openstaan voor het idee.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?