'Waterkwaliteit te slecht voor zwemvijver Ter Kamerenbos'

© Stephane Mignon
| Ter Kamerenbos

Er komt geen zwemvijver in het Ter Kamerenbos. Dat zegt Schepen van Sport voor de stad Brussel Alain Courtois (MR). “De kwaliteit van het water daar laat dat niet toe”, aldus Courtois.

Volgens schepen Alain Courtois liggen “technische redenen” aan de basis van de beslissing van de stad. “De essentie van het probleem van de vijver in het Ter Kamerenbos is de kwaliteit van het water”, meent Courtois. “Al twee jaar op rij kampen wij daar met eendenkroos dat de vijver groen kleurt tijdens de zomer, en daarvoor was geen oplossing.”

In de zomer van 2017 werd de vijver nog geplaagd door een aanzienlijke eendensterfte. De Stad Brussel ontkende toen dat dit te maken had met watervervuiling. Maar volgens de verantwoordelijke van het pontje in het Ter Kamerenbos zorgt een riooluitgang in de vijver voor watervervuiling. Volgens Courtois is er alleszins geen reden om de kwaliteit van het water te controleren in het kader van het project  van de zwemvijver. Die komt er toch niet.

De Brusselse schepen van Sport haalt daarnaast aan dat ze voor een zwemvijver ook kleedkamers zouden moeten installeren. “Dat past niet in het landschap van het Ter Kamerenbos”, vindt Courtois. De Stad Brussel zou wel bereid zijn om andere mogelijkheden te bekijken waar zwemmen in de open lucht mogelijk moet zijn.

Het voorstel voor een zwemvijver in het Ter Kamerenbos kwam van Bianca Debaets (CD&V), oppositielid in de gemeenteraad van Brussel. Op het gewestniveau maakt Debaets deel uit van de Brusselse regering, die zelf in haar regeerakkoord beloofde om een zwemvijver te realiseren op de Heizel.  Dat plan werd recent afgevoerd. 

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?