Prijs voor zes corona-initiatieven die Brussel in de kijker zetten

© KVDP/BRUZZ
| Het opvangcentrum voor dak- en thuislozen van Artsen zonder Grenzen op de site van Thurn & Taxis (archief).

Tijdens de uitreiking van de visit.brussels Awards 2021 zijn dinsdagavond zes initiatieven beloond die tijdens de coronapandemie het licht zagen en de hoofdstad op een bijzondere manier hebben laten schitteren. Onder de laureaten: Artsen zonder Grenzen, circusgroep Espace Catastrophe en kunstencentrum Wiels.

In de afgelopen tien jaar beloonde de visit.brussels Awards negen culturele en toeristische initiatieven in Brussel die de hoofdstad op nationaal en internationaal niveau in de schijnwerpers hebben gezet. In dit speciale coronajaar werd het over een andere boeg gegooid met zes nieuwe categorieën.

Het publiek selecteerde eerst uit 88 projecten vijf finalisten voor elke categorie. Nadien besliste een jury welke toeristische en culture initiatieven uiteindelijk in elke categorie als winnaar aangeduid werd. De projecten werden beoordeeld op originaliteit, innovatie, succes, klantgerichtheid, duurzaamheid en de inspanningen om het toegankelijk te maken voor personen met beperkte mobiliteit.

De tentoonstelling Be Modern van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België won in de categorie 'Best creative alternative'. EXI(S)T, een fotografisch parcours door Brussel in anderhalvemetertijd was het beste 'Audacious new project' en Park Poëtik van het Wiels museum won de prijs voor 'Co-creation'.

Artsen zonder Grenzen in Thurn en Taxis won de prijs van 'Solidarity initiative', voor hun opvang- en triagecentrum voor daklozen tijdens de eerste coronagolf. In de categorie 'Sustainable initiative' zegevierde het project BeCook! van vzw Bons Plaisirs. Tot slot werd Circus in the City, le Cirque réveille la Ville van Espace Catastrophe verkozen tot laureaat binnen de categorie 'Brussels on stage'.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?