Pro-Palestijnse betoging in buurt van VS-ambassade verliep rustig

© BRUZZ
| Palestijnse betoging aan de Amerikaanse ambassade
Updated: 08-12-2017 - 20:15

In de buurt van de Amerikaanse ambassade in Brussel is vrijdagnamiddag betoogd tegen de beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump om Jeruzalem als hoofdstad van Israël te beschouwen. De pro-Palestijnse manifestatie, die om 16 uur van start ging, vond plaats in aanwezigheid van een grote politiemacht. Alles verliep rustig.

Er stonden meer dan vijftien politiecombi's en -voertuigen op de plaats van de betoging, aan de kruising van de Guimardlaan en de Kunstlaan. Er waren ook hekken van prikkeldraad opgesteld. Volgens de politie kwamen op de manifestatie uiteindelijk zowat 400 manifestanten af.

Ze veroordelen de beslissing van Trump en spraken hun solidariteit uit met het Palestijnse volk. De betogers scanderen ook verschillende leuzen waarin ze Israël als "terrorist" en "moordenaar" afschilderen. Er werd ook een Amerikaanse en Israëlische vlag in brand gestoken.

De manifestatie duurde tot ongeveer 19 uur. "Er zullen protesten gevoerd blijven worden tot de beslissing is omgekeerd. We geloven in een vrij land en daarom betogen we hier ook aan de Amerikaanse ambassade in een vrij land. Als deze beslissing niet wordt omgekeerd dan zal het tot oorlog komen", zei een betoger aan persbureau Belga.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?