Het openluchtzwembad in het Provinciaal Domein van Huizingen tijdens de hittegolf in de zomer van 2016

| Het openluchtzwembad in het Provinciaal Domein van Huizingen tijdens de hittegolf in de zomer van 2016.

Protest tegen sluiting openluchtzwembad Huizingen vindt geen gehoor

EC
© BRUZZ
06/04/2022

De provincie Vlaams-Brabant wil het openluchtzwembad van Huizingen, in de zomer heel populair bij Brusselaars, sluiten. De oppositiepartijen van de gemeente Beersel wilden de provincie met een motie vragen om die beslissing te heroverwegen. Maar hun weerstand vindt geen uitdrukkelijke steun bij de meerderheid.

Dat schrijft De Standaard. Huizingen is een deelgemeente van Beersel. Het openluchtzwembad wordt in de zomermaanden ook door veel Brusselaars bezocht. De provincie Vlaams-Brabant wil echter verschillende provinciale domeinen met zwembaden sluiten, zoals in Diest, Leuven, maar dus ook in Huizingen.

Na eerder protest van de oppositiepartijen Vlaams-Belang, Groen en PVDA binnen de provincieraad, wou de Beerselse oppositie via een motie extra druk zetten. Die motie stond deze week op de agenda van de gemeenteraad in Beersel. De partijen Vlaams-Belang, Groen en Union des Francophones (UF) wilden daarmee uitdrukkelijk aan de provincie vragen om hun beslissing tot sluiting opnieuw te overwegen. Maar de meerderheid gaf daarvoor geen steun. "Ik heb het gevoel dat de meerderheid in stilte akkoord gaat met de sluiting," reageert Beersels Groen-fractieleider Jan Steyaert in De Standaard.

Opties

Volgens de meerderheid zijn er nog andere opties om de sluiting op te vangen. "Wij vragen een studie waarin alle opties bekeken worden," zegt burgemeester Hugo Vandaele (Lijst Burgemeester). "Ik heb aan onze gedeputeerden gevraagd dat (het arrondissement, red.) Halle-Vilvoorde een gelijke behandeling krijgt dan Leuven. Als er een zwembad komt in Leuven en Diest, dan zie ik niet in waarom er hier geen zou komen."

De zwembaden in Diest en Leuven sluiten pas over enkele jaren. In Huizingen blijft het openluchtzwembad deze zomer al dicht.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni