Raad van State gaat niet in op vraag om heropening van Brusselse discotheek

© Mirano
| Discotheek Mirano aan de Leuvensesteenweg is helemaal vernieuwd.

De Brusselse discotheek Mirano heeft bot gevangen bij de Raad van State met haar vraag om de sluiting van de discotheken en dancings ongedaan te maken. De discotheek kon de "uiterst dringende noodzakelijkheid" van haar verzoek onvoldoende aantonen, vindt de Raad van State.

Mirano Brussels trok naar de Raad van State naar aanleiding van een koninklijk besluit van 27 januari over de coronamaatregelen. Daarin werd de sluiting van de discotheken en dancings in het kader van de epidemische noodsituatie verlengd.

De discotheek vroeg de schorsing van de beslissing, maar "de voorwaarde van hoogdringendheid is niet vervuld", stelt de Raad van State. Zo was er bijvoorbeeld geen sprake van een nieuwe situatie, omdat de discotheken en dancings al langer gesloten zijn.

Daarnaast wijst de Raad van State er in zijn arrest ook op dat de coronabarometer die intussen goedgekeurd werd en de huidige daling van de ziekenhuisopnames, doen vermoeden dat de discotheken en dancings vermoedelijk niet tot en met 27 april gesloten zullen blijven, zoals in het KB was voorzien.

De heropening zou er inderdaad snel kunnen aankomen. Vrijdag komt het Overlegcomité samen en de verwachting is dat de regeringen beslissen om de coronabarometer van rood naar oranje te schakelen, mogelijk vanaf 18 februari. En in code oranje mogen de deuren van de discotheken en dancings in principe weer open.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?