RainbowHouse ontslaat coördinator Rachael Moore

© Ivan Put
| Rachael Moore

Na ruim twee jaar is Rachael Moore niet langer de coördinator van RainbowHouse. De afro-feministe werd door de LGBTQI+-organisatie, die verschillende Brusselse verenigingen verzamelt, op staande voet ontslagen.

De van oorsprong Britse activiste trad in oktober 2018 aan als coördinator van RainbowHouse, waar ze eerder ook woordvoerster van was. Moore is bekend in het wereldje, want ze leende haar gezicht ook aan de Share the Color-campagne van het Gewest. Ze was de eerste zwarte coördinator van het Brusselse regenbooghuis. Eén van haar doelen was om discriminatie in de eigen LGBTQI+-gemeenschap aan te pakken.

Moore zal haar werk niet kunnen afmaken, want ze werd twee weken geleden op staande voet ontslagen door het bestuur van RainbowHouse. Over de redenen is online al heel wat inkt gevloeid. Op sociale media laat Moore uitschijnen dat structureel racisme aan de basis ligt van het ontslag. "Wat als je eigen organisatie de machtsstructuren in stand houdt waartegen ze claimt te vechten", plaatste ze op Twitter.

Bestuursleden van de organisatie ontkennen met klem. De waarde van Moore als uithangbord en PR-vrouw was enorm, maar onder haar bewind zouden te veel managementproblemen de kop opgestoken hebben. "Wij zijn niet over één nacht ijs gegaan om deze beslissing te nemen. Maar discriminatie? Onze organisatie oordeelt niet op basis van gender of huidskleur", zegt een bestuurslid aan BRUZZ.

Sinds dinsdag staat een vacature voor een nieuwe coördinatrice op de website van RainbowHouse Brussels. Eind februari zou die al in dienst moeten treden. BRUZZ probeerde Moore te contacteren, maar kreeg haar niet aan de lijn. RainbowHouse licht haar leden in over het ontslag en zal er vrijdag uitgebreid over communiceren.

Tweet van Rachael Moore naar aanleiding van haar ontslag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?