Recordaantal bedrijven krijgt diversiteitslabel van Actiris

© Emily Allen/Flickr CC

Vrijdag nemen 28 Brusselse werkgevers het officiële diversiteitslabel van Actiris in ontvangst. In de vorige tien edities werden nooit zoveel labels in één keer uitgekeerd. De ondernemingen worden onderscheiden, omdat ze zich actief inzetten voor meer diversiteit en minder discriminatie binnen hun organisatie.

Deze 28 ondernemingen hebben samen met Actiris een diversiteitsplan uitgewerkt en uitgevoerd. In zo'n plan zitten een hele reeks acties die helpen om diversiteit op de werkvloer te erkennen en te versterken. Brussels minister van Werk en Beroepsopleiding Bernard Clerfayt (Défi) reageert tevreden, maar wijst er tegelijk op dat er nog een hele weg af te leggen is.

"De échte uitdaging in Brussel is om elke Brusselaar, onafhankelijk van hun leeftijd, geslacht, woonplaats of origine, toegang tot werk te geven. Diversiteit is een potentiële rijkdom voor werkgevers. Maar vandaag blijven er enkele obstakels in de weg staan van een echte bedrijfsstrategie", aldus Clerfayt. "Daarom ontwikkelen de publieke diensten aangepaste tools zoals de diversiteitsplannen en -labels, en werken ze met de Brusselse ondernemingen, om van diversiteit een echte rijkdom te maken."

Hulp op maat

Sinds begin dit jaar kunnen Brusselse werkgevers rekenen op een beter afgestemde dienstverlening door de diversiteitsdienst van de Brussels arbeidsbemiddelingsdienst Actiris. Kleine en middelgrote ondernemingen kunnen via het "miniplan" een korte analyse krijgen die dient uit te monden in enkele snelle oplossingen en financiële steun tot 5.000 euro.

Met een globaal plan kan de diversiteit binnen een organisatie helemaal opnieuw uitgedacht worden, van de rekrutering tot externe positionering en communicatie. Samen met de diversiteitsconsulenten van Actiris wordt een globaal diversiteitsbeleid uitgewerkt. De cofinanciering bedraagt de helft van de totale kost met een maximum van 10.000 euro. Ondernemingen die reeds een globaal plan hebben, kunnen kiezen voor een thematisch plan, waarvoor andermaal tot 10.000 euro steun voorzien is.

De diversiteitsdienst van Actiris heeft in totaal al meer dan 200 werkgevers geholpen bij hun diversiteitsplan, goed voor een totaal van 92.000 Brusselse werknemers waarvan 65.000 binnen de privésector. In 2019 was er een verdubbeling van het aantal begeleide privébedrijven, van 22 naar 44 werkgevers.

De lijst van laureaten: Tractebel, Gebrüder Peters, Repassnet, Espace Social Télé-Service, CAW brussel, Tonuso, AB Clean, All Team Services, Mission Locale de Saint-Josse-ten-Noode, Eko Services, BNP Paribas Asset Management, Novela, Bank Of New York Mellon, Wiels, Cream Consulting, Nostalgie, NRJ, Nos Energies, EAT, Exaris, SPIE, KPMG, Huize Sint-Monika/Maison Sainte-Monique, Michael Page, Page Personnel, Ancienne Belgique, Vluchtelingenwerk Vlaanderen en BNP Paribas Fortis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?