Recreatiepark Drohme pas tegen 2020 volledig af

Het boomtoppenparcours zou volgend jaar open gaan.

Het recreatiepark in de voormalige hippodroom van Watermaal-Bosvoorde zet een kleine stap vooruit. Uitbater VO Group opende er zonet een restaurant. Maar het oorspronkelijke concept werd uiteindelijk flink teruggeschroefd, en dat betreurt de CEO van Drohme. Hij verwacht financiële compensaties van het Gewest.

Onlangs opende op de site van de vroegere hippodroom van Bosvoorde het restaurant Le Pesage. Het is de volgende stap voor uitbater VO Group in het verhaal van Drohme, een recreatiepark waar voormalig minister-president Charles Piqué (PS) vragende partij voor was.

Een milieuvergunning heeft Drohme al sinds oktober vorig jaar. Maar die is alleen geldig met een stedenbouwkundige vergunning, en die laat nog op zich wachten. Deze week zou het gewest die nog uitreiken, schrijft Le Soir. “Ik weet van niets”, reageert CEO van Drohme Michel Culot. “Maar we hebben al anderhalf jaar of zelfs twee jaar vertraging opgelopen."

Culot schat dat het recreatiepark pas tegen 2020 vervolledigd zal zijn. “In de lente van 2019 willen we het boomtoppenparcours en het Gokdorp (een wandelzone tussen de Terhulpensesteenweg en de renbaan, red.) openen. Daar willen we rond kringloopeconomie werken en denken we aan een bio-markt.” Van een ecologische schaatsbaan is geen sprake meer. Dat laten de vergunningen niet toe.

De milieuvergunning is volgens Culot veel te streng. Volgens hem zal hij, als uitbater van het park, door de striktere regels rond bijvoorbeeld evenementen op 30 procent minder inkomsten kunnen rekenen. “We gaan daarover de dialoog aan met het gewest”, aldus de CEO van Drohme. “Wij willen dat verlies compenseren door het gewest te laten opdraaien voor een aantal kosten die oorspronkelijk voor ons waren, maar waarvan ook het gewest de vruchten zal plukken nadat ons contract afloopt.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?