20180711 Big City Budabrug BRUZZ ACTUA 1624

| 20180711 Big City Budabrug BRUZZ ACTUA 1624

Recypark in Neder-Over-Heembeek klaar in 2024

© BRUZZ
14/11/2021

Op een boogscheut van de Budabrug wordt een nieuw containerpark aangelegd. Op een terrein van 31.000 vierkante meter startte Brussel Net in september met de afgravingen. Het recypark zal in 2024 klaar zijn.

Daarover bericht de krant La Dernière Heure.

Brussel Net, die eigenaar is van de lap grond, maakt er werk van om het aantal containerparken in het Gewest op te drijven. In haar coalitieakkoord in 2019 beloofde de huidige Brusselse regering tegen het einde van haar mandaat tien containerparken in het gewest, momenteel zijn dat er nog maar drie. En die zijn overgevraagd.

Vooral in het noorden van Brussel is de nood aan recyparken groot. Op termijn komt er daar alvast een bij in Jette, maar dus ook in Neder-Over-Heembeek op een terrein tussen de Vaartdijk en de Vilvoordselaan. Minister Alain Maron (Ecolo) meldt dat “alle activiteiten voor afvalbeheer” - van glasverwerking tot grof huisvuil - er gecentraliseerd worden.

Goede ligging?

Parlementslid en Brussels gemeenteraadslid David Weytsman (MR) vraagt zich af of het recypark niet elders had moeten komen. “Het Gewest concentreert al zijn projecten hier. Uit gemakzucht, want beschikt er over heel wat terreinen. Maar er is al een verbrandingsoven. Neder-Over-Heembeek heeft meer nood aan groen en uitgestrekte parken.”

Maron wijst erop dat de ligging net goed is, omdat het een toegankelijk terrein is en het noorden van het Gewest extra afvalcapaciteit kon gebruiken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni