Recypark in Sint-Pieters-Woluwe krijgt nieuwe locatie

© Net Brussel
| Het gewestelijk containerpark in Sint-Pieters-Woluwe.

De buurtbewoners van Sint-Pieters-Woluwe zien al jaren aan hoe Recypark, het gewestelijke containerpark, zorgt voor geluids- en verkeersoverlast. Gemeenteraadsleden Carla Dejonghe en Etienne Dujardin (Open MR) laten in een persbericht weten dat Net Brussel op zoek gaat naar een nieuwe bestemming.

De buurtbewoners startten in januari een petitie tegen het sterk beklaagde Recypark. Omdat alle inwoners van Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe er dagelijks hun afval kwijt kunnen en het containerpark uitgebreide openingsuren heeft, kampt de buurt met verkeersproblemen. “Op zaterdagen is het verkeer zelfs zo erg dat de omliggende straten steevast dichtslibben,” aldus Dujardin. “Buurtbewoners houden dag en nacht hun ramen gesloten vanwege het lawaai van de containers die gelaad en gelost worden,” zo vervolgt Dujardin.

Net Brussel, de instelling die verantwoordelijk is voor de afvalverwerking van Brussel, geeft toe dat het containerpark niet thuishoort in de residentiële wijk. Net Brussel wil binnen vijf jaar een nieuwe locatie gevonden hebben.

Stroom spreiden

Dejonghe en Dujardin stelden een aantal maatregelen voor om in de tussentijd een antwoord te bieden op de overlast. Zo willen ze een afsprakensysteem invoeren en eventueel het aantal bezoeken per inwoner beperken. Op die manier kan de bezoekersstroom meer gespreid worden. De gemeente verzekert de bewoners ook dat ze onderaannemers die de ladings- en lossingstijden niet respecteren streng zullen beboeten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?