Regularisatieaanvraag van ouders Mawda blijft aanslepen

© Photonews
| Er kwamen veel mensen steun betuigen op de begrafenis van Mawda.

Vier maanden na het overlijden van het tweejarige Koerdische meisje Mawda, zit de regularisatieaanvraag van haar ouders nog steeds op een dood spoor.

Een klein netwerk van een aantal families ondersteunt het gezin dagelijks. Hun kosten worden betaald met 10.000 euro die werd opgehaald met een inzamelactie kort voor de begrafenis van Mawda, die in mei tijdens een politieachtervolging werd doodgeschoten. Dat schrijft de krant Le Soir.

De gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe voorziet in een woning. Ondertussen blijft de regularisatie van het gezin aanslepen. "We willen gewoon een antwoord en willen weten wat ons te wachten staat", zegt de vader. "We willen alleen maar dicht bij onze dochter blijven."

De ouders van de peuter hadden enkele dagen na het overlijden van Mawda een ontmoeting met premier Charles Michel (MR).

"Hij is bij ons langsgekomen en hij heeft gezegd dat hij het dossier in eigen handen zou nemen. En daarna niets meer," aldus nog de vader. Het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) stelt dat "het onderzoek loopt" en dat er "voorlopig nog geen beslissing genomen" is.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?