| 820 mensen werden betrapt met een vals PCR-attest.

Reizigers veroordeeld tot celstraf voor valse PCR-test op luchthaven Zaventem

© Chris Verhaeghe
24/10/2022

Elf mensen die tijdens de coronapandemie een vals attest van een negatieve PCR-test hadden voorgelegd toen ze op reis wilden vertrekken, zijn veroordeeld tot een celstraf. In totaal werden 820 mensen betrapt met valse documenten op Brussels Airport.

Vorige maand moesten elf beklaagden zich verantwoorden vanwege het gebruik van een valse PCR-test, maar ze lieten stuk voor stuk verstek gaan. De rechtbank achtte hen maandag allemaal schuldig en veroordeelde tien van hen tot een celstraf van zes maanden. Eén beklaagde die eerder al veroordeeld was voor feiten van valsheid in geschrifte, kreeg acht maanden cel. De elf moeten ook elk een boete van 1.600 euro betalen.

Brussels Airport betrapte in totaal 820 mensen die met een vals documenten kwamen aandraven. De meeste van hen betaalden een minnelijke schikking van 750 euro, maar diegenen die weigerden, werden gedagvaard door het parket van Halle-Vilvoorde om te verschijnen voor de correctionele rechtbank.

Ter herinnering: wie vorig jaar na 19 april 2021 met het vliegtuig wilde reizen, moest in de meeste gevallen een negatieve PCR-test kunnen voorleggen. Sommige reizigers gebruikten vervalste papieren om aan te tonen dat ze negatief zouden hebben getest.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni