Vorige zomer streken enkele Roma-families neer op het gebied naast de E40.

Roma-kamp naast E40 wordt tegen eind april ontruimd

JP
© BRUZZ
12/04/2022

Al zo'n driekwart jaar verblijven enkele Roma-families in een sloppenwijk langs de E40 in Schaarbeek. De Regie der Gebouwen, die eigenaar is van de grond, heeft een bevel tot uitzetting verkregen. De ontruiming van het terrein vindt binnenkort, in de loop van april, plaats.

De Roma namen het terrein tussen de E40 en de Kolonel Bourgstraat – ter hoogte van de gebouwen van de VRT en RTBF – vorige zomer in. Ze plaatsten er zelfgebouwde huisjes en tenten en verbleven er op een bepaald moment met zo’n tachtig mensen. Het terrein zal tegen het einde van april worden ontruimd.

Het ontruimingsteam zal vergezeld worden door de politie. "Voor sociale begeleiding is het op dat moment te laat," zegt kabinetschef Marc Weber van Schaarbeeks burgemeester Cécile Jodogne (Défi). "De afgelopen maanden zijn verenigingen en medewerkers van het OCMW al op het terrein geweest. Voor sommige mensen werd een andere woonoplossing gevonden, maar niet voor iedereen."

De Regie der Gebouwen, die eigenaar is van het terrein, is naar het parket gestapt voor een bevel tot uitzetting. De beslissing is genomen de eigenaar moet vervolgens een deurwaarder sturen om de mensen op de hoogte te brengen van de uitzetting.

De bewoners rondom het kamp waren vragende partij om het terrein te ontruimen. "De buurtbewoners zijn zich bewust van de moeilijke situatie waarin deze mensen zich bevinden, maar de overlast is enorm," zei Marc Weber eerder.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni