Romakamp aan Ninoofsepoort wordt afgebroken

EDB
© BRUZZ
11/10/2019
Updated: 11/10/2019 16.46u

Het Romakamp aan de Ninoofsepoort in Sint-Jans-Molenbeek wordt afgebroken. De bewoners van het kamp verlieten het terrein een drietal weken geleden, en bevinden zich momenteel in een gebouw van de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij. “We hopen dat ze daar de winter kunnen doorbrengen.”

Tot voor kort leefde een groep Roma op een terrein van bouwpromotor Besix aan de Ninoofsepoort. Volgens Rachid Barghouti, woordvoerder van Molenbeeks burgemeester Catherine Moureaux (PS), duldde Besix de situatie om veiligheidsredenen niet langer en vroeg de bouwpromotor om een ontruiming van het terrein.

Daarop verhuisden de ongeveer 30 tot 40 Roma naar een leegstaand gebouw van de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij in de Birminghamstraat. Daar is voorlopig nog geen water of elektriciteit, maar zowel de huisvestingsmaatschappij zelf, als de brandweer zijn volgens de woordvoerder op dit moment aan het bekijken of het gebouw voldoet aan alle veiligheidsvoorwaarden.

“Van zodra alle instanties ons kunnen verzekeren dat het gebouw aan de nodige normen voldoet, en als de Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij akkoord gaat, hopen we dat de Roma de winter in dat gebouw kunnen doorbrengen,” vertelt Barghouti aan BRUZZ.

“Het is uiteraard een tijdelijke oplossing in afwachting tot de sociale instanties een beter alternatief hebben gevonden,” aldus Barghouti. “Maar in afwachting is dit gebouw beter dan de stukken karton waartussen de Roma als het ware leefden.”

roma in gebouw brusselse gewestelijke huisvestingsmaatschappij in birminghamstraat

| Een afbeelding van de nieuwe, tijdelijke woonplaats van de Roma in de Birminghamstraat

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Samenleving , Romakamp , Ninoofsepoort , Besix , barghouti , Catherine Moureaux , brusselse gewestelijke huisvestingsmaatschappij

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni