Rust keert terug in Anderlecht

In de avond en nacht van zondag op maandag is de rust in Anderlecht terug gekeerd. Na een heftig weekend met bijna 100 arrestaties door rellen, naar aanleiding van het overlijden van de negentienjarige Adil door een aanrijding met een politievoertuig, heeft de gemeente er een “zeer kalme” nacht op zitten met “geen incidenten”.

Buiten enkele geïsoleerde arrestaties was het dus een kalme nacht in Anderlecht. Dat zegt de politiezone Brussel Zuid. “Het bleef zeer kalm en er waren geen incidenten,” aldus de zone, “het onderzoek naar het gestolen wapen loopt nog steeds. Het werd nog niet teruggevonden”. Verschillende buurtbewoners gaven aan dat er een helikopter rondvloog boven de gemeente. Volgens de politie was dat een "puur preventieve maatregel".

De rust in de gemeente is dus weergekeerd. Het afgelopen weekend ontstonden er in de gemeente verschillende rellen na het overlijden van een negentienjarige jongen, Adil, door een dodelijke botsing met een politiewagen.

Via sociale media werd er opgeroepen om te protesteren, wat al snel ontaardde in rellen. In totaal zijn er bijna 100 mensen gearresteerd in de loop van zaterdag en zondag. Ook oproepen van de burgemeester, de vader en andere familieleden van Adil en verschillende jeugdwerkers op het terrein om te stoppen met de rellen en terug te keren naar huis lijken hun effect niet te hebben gemist.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?