Rusthuizen schakelen fase hoger: bezoek beperkt

© Saskia Vanderstichele
| (archiefbeeld)

Iriscare vraagt alle Brusselse rusthuizen en woonzorgcentra om over te schakelen naar fase twee, ongeacht het aantal besmettingen. Dat betekent dat de regels rond bezoeken en activiteiten moeten worden aangepast.

Normaal wordt rust- en verzorgingstehuizen pas gevraagd om naar fase 2 over te schakelen op het moment dat er twee besmettingen zijn in minder dan een week tijd. Maar Iriscare wil nu de Brusselse rusthuizen allemaal minstens naar fase 2 zien overschakelen.

Fase twee houdt in dat er elke week slechts twee bezoekers mogen langskomen per persoon - en die bubbel mag om de twee weken veranderen - en dat het restaurant en de cafetaria gesloten blijven voor externe bezoekers en dienstverleners. Bovendien mogen er geen speciale activiteiten met externe dienstverleners meer georganiseerd worden, zoals bijvoorbeeld voor Sinterklaas of kerstmis.

Fase 3 betekent één bezoek per week

Schakelen de rusthuizen over naar fase drie omdat er bijvoorbeeld clusters van besmettingen zijn, dan worden bezoeken beperkt tot één per week en worden groepsactiviteiten geannuleerd. Ook de restaurants en cafetaria gaan dan dicht.

Op 14 oktober bevonden zestien van de door de GGC erkende rusthuizen zich nog in fase 1, maar nu schakelen ook zij allemaal over naar fase 2 of 3.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?