Cohabs BRUZZ ACTUA 1666

| Cohabs lanceerde in 2016 zijn platform om Brusselse herenhuizen te verhuren aan verschillende individuele huurders.

Samenwoonapp Cohabs haalt meer dan 100 miljoen euro op

© Belga
16/11/2022

Het Brusselse groeibedrijf Cohabs, dat een digitaal platform bouwde rond de cohousingtrend, tankt meer dan 100 miljoen euro om internationaal te groeien. Het Canadese fonds Ivanhoé Cambridge, Belfius Insurance en de overheidsholding FPIM stappen in, schrijven De Tijd en L'Echo woensdag.

Na een jaar van intense onderhandelingen hebben Youri Dauber, Malik Dauber, François Samyn en Lionel Jadot een financiële partner gevonden die hen moet helpen hun model verder te exporteren.

Cohabs lanceerde in 2016 zijn platform om Brusselse herenhuizen te verhuren aan verschillende individuele huurders. Vandaag beheert Cohabs een portefeuille van 1.550 kamers, vooral in Brussel, maar ook in Parijs, New York, Madrid en Luxemburg.

De oprichters willen geen exacte bedragen meedelen, maar ze zeggen dat de investeerders zich financieel hebben verbonden tot 2026. Volgens de kranten zou de kapitaal­injectie 105 à 110 miljoen euro bedragen tot juni 2024, met een prin­ci­piële toezegging om het bedrijf tot 2026 verder te finan­cieren met in totaal 300 miljoen euro.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni