Schaarbeek controleert op netheid: 'Sommigen importeren afval vanuit Vlaanderen'

© Dieter Telemans
| Schaarbeek voert de strijd op tegen sluikstorten en doet geregeld gerichte netheidsacties samen met de lokale politie. (archiefbeeld)

De netheidsdienst van Schaarbeek heeft zaterdagavond samen met de politie een netheidsactie gevoerd op en rond het Liedtsplein. In totaal kregen 23 mensen een proces-verbaal voor sluikstorten. Een iemand werd beboet voor afvalimport. "Sommigen profiteren van een bezoek bij vrienden of familie om hun afval mee te brengen naar Schaarbeek," zegt netheidsschepen Deborah Lorenzino (Défi).

Wildplassers en sluikstorters die betrapt werden, kregen tijdens de actie van zaterdagavond meteen een boete. In totaal kregen 23 mensen een proces-verbaal. Volgens de schepen van Openbare Netheid past de actie in het kader van een verscherpt anti-sluikstortbeleid van de gemeente.

Negentien van de vervuilers kregen een boete omdat ze zwerfvuil achterlieten op het Liedtsplein, twee mensen kregen een boete voor wildplassen. Een inwoner uit Zaventem kreeg een boete voor afvalimport vanuit Vlaanderen, waar huisvuilzakken een pak duurder zijn dan in Brussel.

"Sommigen profiteren daarom van een bezoek bij vrienden en familie om hun afval mee te brengen naar Schaarbeek," zegt Lorenzino nog.

Zeven mensen konden geen geldige verblijfspapieren voorleggen en moesten daarom hun boete onmiddellijk betalen. De gemeente haalde zo op één avond 1.080 euro op.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?