Schaarbeek investeert 540.000 euro in nieuwe bewakingscamera's

© Ervins Strauhmanis

De gemeente Schaarbeek verhoogt het budget voor de uitbreiding van het cameranetwerk met 180.000 euro tot een totaal van 540.000 euro. Daarmee zullen zeventien nieuwe camera's geïnstalleerd worden waarmee veertien locaties bewaakt kunnen worden. Dat kondigde de gemeente vrijdag aan.

Eind 2017 had de gemeente Schaarbeek al besloten om een bedrag van 360.000 euro vrij te maken voor de uitbreiding van het cameranetwerk op openbare plaatsen. De gemeenteraad van 20 juni deed daar nog eens 180.000 euro bij om alle sites te kunnen bestrijken die als prioritair worden beschouwd.

"Deze prioritaire sites werden bepaald op basis van de behoeften van de politiezone en de bevoegde diensten van het gemeentebestuur", zegt burgemeester Bernard Clerfayt (Défi). "Er werd vooral aandacht besteed aan de speelpleinen die jammer genoeg met vandalisme te maken krijgen. Het Stephensonplein, Apolloplein en het plein in het Jeugdpark zullen nu worden bewaakt."

Volgens Clerfayt is het cameranetwerk een waardevol hulpmiddel voor de politie. "Zo konden we de man met het hoedje volgen na de aanslagen op de luchthaven, een man identificeren die verdacht werd van de moord op een prostituee enkele dagen geleden, maar ook een fietsendiefstal aan het Daillyplein oplossen of de dader van een vluchtmisdrijf opsporen waarbij een dame door een auto werd aangereden in de Jeruzalemstraat."

Op het Schaarbeekse grondgebied stonden al 68 camera's, waardoor het totaal nu op 85 bewakingscamera's komt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?