Schaarbeekse schepen aangeklaagd voor fraude en verduistering

De Schaarbeekse schepen Sait Köse (Défi) wordt voor niet minder dan vier verschillende feiten aangeklaagd: valsmunterij, verduistering, faillissementsfraude en obstructie. Zelf blijft de schepen er rustig onder: “Ik ben nog niet veroordeeld.”

De schepen bevoegd voor Jeugd en Sport is sinds november 2015 het voorwerp van een juridisch onderzoek. De onderzoeksrechter beschuldigt Köse er nu van niet enkel een fraudulees failliet met de vzw Bati-Habillage op poten te hebben gezet, maar ook een slordige 50.000 euro te hebben verduisterd. Dat schrijft La Capitale.

Ondanks de aanklacht – die van mei dateert –, heeft Köse zich toch kandidaat gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen. Daar prijkt hij op de derde plaats van de Lijst van de Burgemeester van Bernard Clerfayt (Défi). Laatstgenoemde beweert niet op de hoogte te zijn van de aanklacht.

Op de vraag of deze aanklacht een einde zal betekenen voor zijn politieke carrière, antwoordt de schepen rustig: “We zullen wel zien, ik ben nog niet veroordeeld.”

Navraag van La Capitale bij Olivier Maingain, voorzitter van Défi, doet evenwel vermoeden dat het er mogelijk niet zo rooskleurig uitziet voor Köse. “Ik was niet op de hoogte van de aanklacht. Maar als het zo is, dan moet Clerfayt maatregelen nemen en hem van de lijst schrappen. Onze regels zijn hier duidelijk over,” aldus Maingain.

Köse werd in februari 2017 al eens gearresteerd voor het onrechtmatig opstrijken van 8.000 euro aan presentiegeld in het kader van zijn voorzitterschap van het zwembad van Schaarbeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?