Nieuwe uitbater voor De Ultieme Hallucinatie

© Marc Gysens
| Een jaar na het failliet heeft restaurant 'De Ultieme Hallucinatie' een nieuwe eigenaar.

Restaurant ‘De Ultieme Hallucinatie’ in de Koningsstraat heeft met de familie Waldhaus een nieuwe eigenaar. De iconische art-nouveauparel opent in maart opnieuw de deuren. De kersverse uitbaters kozen er wel voor om het mythische pand om te dopen tot ‘The Ultimate Hallucination’. “De nieuwe naam moet een universeler publiek aantrekken”, aldus de ambitieuze familie.

Een jaar geleden werd het unieke restaurant ‘De Ultieme Hallucinatie’ aan de Koningsstraat in Sint-Joost failliet verklaard. De toenmalige eigenaar en schepen in Schaarbeek Sait Köse (Défi) besliste om de boeken neer te leggen omdat hij de zaak niet langer kon combineren met zijn politieke activiteiten.

‘Liefde op het eerste gezicht’

Köse wilde het restaurant zowel verhuren als verkopen, op voorwaarde dat de horeca-invulling behouden bleef. Meteen waren er een paar geïnteresseerden, maar uiteindelijk zou het nog een jaar duren vooraleer de familie Waldhaus als nieuwe eigenaar in beeld kwam. De familie met Poolse roots was wel meteen verkocht.

“We kenden het gebouw niet, maar het was onmiddellijk liefde op het eerste gezicht”, zo vertelt Andrew Waldhaus aan RTBF. De nieuwe uitbaters zullen het pand eerst een tijdje huren om het nadien definitief over te nemen. “Het is de bedoeling om de renovatiewerken binnen 36 maanden klaar te krijgen. Uiteraard doen we dit met respect voor de beschermde status van het gebouw, dat spreekt voor zich. Op een Facebookpagina zullen nieuwsgierige Brusselaars de voortgang van de werken kunnen volgen.”

Nieuwe naam

Het restaurant opent wel op 15 maart de deuren en dat doet het onder een nieuwe naam: ‘The Ultimate Hallucination’. “Dat is een bewuste keuze”, legt Andrew uit. “Het is de bedoeling om met de nieuwe naam een universeler publiek aan te trekken.”

“De vroegere Nederlandstalige naam gaf de indruk dat enkel Nederlandstalige gasten hier welkom waren. Dat is absoluut niet wat we willen uitstralen. We willen een streep trekken onder het verleden en met een open blik naar de toekomst kijken", zo besluit Waldhaus.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?