— Brussel kiest in jouw gemeente

Schaarbeek

Schaarbeek: Open VLD op lijst van Bernard Clerfayt

© Bart Dewaele
| Quentin van den Hove (Open VLD) en Bernard Clerfayt (Défi)

Open VLD staat bij de gemeenteraadsverkiezingen voor het eerst op de lijst van Défi-burgemeester Bernard Clerfayt. Quentin van den Hove krijgt de dertiende plaats en ambieert een schepenambt, verneemt BRUZZ. “Deze burgemeester is iemand die mensen samenbrengt.”

Het politieke speelveld in Schaarbeek was de voorbije jaren ook een beetje een slagveld. Vooral binnen de partijen PS en MR rommelde het danig. De socialisten beleefden een leegloop van hun kopstukken (Laurette Onkelinx en Yves Goldstein). Een groot deel van de lokale MR ging dan weer op de lijst van burgemeester Clerfayt staan (onder de naam Libéraux Schaerbeekois). Ook Open VLD-raadslid Quentin van den Hove sloot zich bij de meerderheid aan.

Het is tegen die achtergrond dat de Vlaamse liberalen nu ook formeel op de lijst van Clerfayt komen. Quentin van den Hove krijgt er de dertiende plaats op 47. De Open VLD’er ontkent dat het een slechte plaats is. “De lijst moet rekening houden met de afwisseling man-vrouw en ik kom meteen na de huidige schepenen.”

Levenskwaliteit

Quentin van den Hove d’Ertsenrijck, zoals het huidige gemeenteraadslid voluit heet, mikt ook op een schepenambt. Clerfayt en hijzelf hebben in dat verband ‘afspraken’ gemaakt, maar benadrukken dat het resultaat van de verkiezingen ook een belangrijke factor is.

Van den Hove is vandaag product manager bij een Belgisch bedrijf dat internationaal actief is. Hij hecht naar eigen zeggen veel belang aan netheid, verkeersveiligheid, de groei van het Nederlandstalig onderwijs en een verlaging van de fiscale druk. Hij wijst er ook op dat de gemeente de voorbije legislatuur grondig werd gerenoveerd. “Vooral in en rond het Josaphatpark is er veel gebeurd. De levenskwaliteit is er gestegen en er ontstaan ook tal van nieuwe cafés. Het gevolg is dat Schaarbeek steeds meer middeninkomens aantrekt, ook Vlaamse gezinnen.”

Dat Open VLD voor de lijst van een Défi-burgemeester kiest, vindt van den Hove logisch. “Bernard Clerfayt is iemand die mensen en gemeenschappen samenbrengt. Eigenlijk voert hij hier hetzelfde beleid als Bart Somers in Mechelen.”

Het volledige interview met Bernard Clerfayt en Quentin van den Hove lees je in het volgende BRUZZ magazine.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?